Skip to main content

Selamat Tahun Baru 2015


Bismillah..Assalamualaikum salam memulai bicara di tahun baru yang akan bertamu indah.. Semesta alam semua bertasbih kepada Allah. Mengungkap Syukur dengan Khalimah indah Bersyahadah..

Masa Lalu adalah kenangan..hari esok adalah harapan..modahan amal selalu istiqamah..iman makin bertambah..rezeki dan umur sellau berkah...doa mustajab..Tahun Baru umur pun baru..makin meningkat bererti semakin dekat menhadap Yang Maha Pencipta..Subhanallah..Alhamdulillah..Wala Illa ha illallah Allahuakbar..Syukran atas silaturrahim ini dan Ukhuwah yang Indah..Aamin Ya Rabbal Alamin..Selamat Menyambut Tahun Baru 2015.

Comments

Popular posts from this blog

Kantung Tanpa Janin

RENTETAN KEHAMILAN -->  Maka aku pun pergilah sahkan ujian UPT kat klinik bersalin pada 29.11.2012.Memang positif.Bila scan, doktor kata ok, dah nampak karung yang makin membesar,kalau ikutkan period dalam 6 minggu.Cuma biasala kalau scan tak berapa nampak lagi, cuma nampak karung je. 
Next appointment pada 15.12.2012  untuk pengesahan.Tarikh jangka bersalin tak conform nanti kita cek pada 15.12.2012 ni la.Aku pun pelik doktor ni, kalau tak mesti dari last period tu dia dah tau jangkaan due date ku.Musykil-musykil. Lagipun dah dua anak aku bersalin di kliniknya. Cuma dia bagitau aku, saya ada cek sorang ni,ujian UPT negatif, scan tak ada, bila dah masuk 3 bulan memang nampak scan 3 bulan tuh.Aku agak mesti scan dia tak canggih. Hahaha padahal dah dua anak aku bersalin kat sini kenapa time ni pulak jadi tak canggihnya???. Sebenarnya untuk menutup gundahku.
Sepatutnya appointment 15.12.2012, aku datang 17.12.2012, ni hasil scannya:

Nampak apa-apa tak?aku tak faham.Tapi katanya masih …

Tukang Urut Bersalin, Mengurut Bersalin Kuala Terengganu

Terima kasih kepada blog follower saya.Erm..maaf sebab lama saya tak update blog saya.Rupanya dah bersawang dengan sarang labah-labah yang cute :)

Nanti saya update lagi dengan pos-pos menarik tentang apa saje ye. Ok yang ni saya nak update pasal tukang urut di Terengganu.

Baru ni masa balik Terengganu saya mengurut dengan seorang sis ni, dia ni asalnye seorang Nurse Terlatih.Maknanye pemegang diploma in nursingla.Kemudian dia berhenti kerja sebab dia ni tak suka terikat dengan masa kerja shift. Maklumkan nurse gomen kerja shift dengan anak-anak kecik lagi. Lagi pun rezeki dari Allah anak-anaknya ramai :) . Sekarang dia sedang berusaha menghabiskan diploma in mengurut-mengurut pulak sebab sekarang tukang urut semua dah kena ada tauliah katanya.Saya pun tak faham sangatla pasal ni, cuma kat sini saya nak promote dia skit..chewahhh..macamla dapat komisyen.. Dia mengurut best.Saya aritu mengurut seluruh badan..huhuhu..lame pulak tu..adela dalam 1 jam stgh ke 2 jam terrr...Dahla kita ni …

Amalan dan Doa Mudah Bersalin

Assalamualaikum..


Doa-doa yang saya kongsikan untuk memudahkan bersalin ini adalah dari pengalaman saya sendiri melahirkan 3 orang anak. Tanpa rasa sakit yang lama.Insya Allah. moga diberi kemudahan dari Allah..apa yang paling penting..suami sebagai penguat semangat dan sentiasa memberi dorongan dan kekuatan..Sentiasa mintak maaf pada suami..berbuat baik pada suami,ibu bapa, anak yatim, orang susah dan orang di sekeliling.
Wahai Para Suami Budiman ..kenalah sentiasa memaafkan isteri tau..kerana semasa pregnant ni..emosi para isteri tidak berapa stabil..lebih-lebih lagi bila nak sampai due date tu.. perasaan takut ada..gementar pun ada.macam-macam perasaan la yang timbul...paling PENTING SOKONGAN suami mampu menghilangkan segala kegusaran..terima kasih pada para suami yang memahami para isteri. Terutama For My lovely Hubby!Thanks a lot.
Bersalin?Pengalaman yang amat manis untuk dikongsikan. Amalkanlah doa-doa ini dari bermulanya anda tahu yang anda pregnant sehinggalah  macam ada tand…