Skip to main content

Tukang Urut Bersalin, Mengurut Bersalin Kuala Terengganu

Terima kasih kepada blog follower saya.Erm..maaf sebab lama saya tak update blog saya.Rupanya dah bersawang dengan sarang labah-labah yang cute :)

Nanti saya update lagi dengan pos-pos menarik tentang apa saje ye. Ok yang ni saya nak update pasal tukang urut di Terengganu.

Baru ni masa balik Terengganu saya mengurut dengan seorang sis ni, dia ni asalnye seorang Nurse Terlatih.Maknanye pemegang diploma in nursingla.Kemudian dia berhenti kerja sebab dia ni tak suka terikat dengan masa kerja shift. Maklumkan nurse gomen kerja shift dengan anak-anak kecik lagi. Lagi pun rezeki dari Allah anak-anaknya ramai :) . Sekarang dia sedang berusaha menghabiskan diploma in mengurut-mengurut pulak sebab sekarang tukang urut semua dah kena ada tauliah katanya.Saya pun tak faham sangatla pasal ni, cuma kat sini saya nak promote dia skit..chewahhh..macamla dapat komisyen.. Dia mengurut best.Saya aritu mengurut seluruh badan..huhuhu..lame pulak tu..adela dalam 1 jam stgh ke 2 jam terrr...Dahla kita ni jenis tak tahan urut.Tapi sebab sakit tangan tahankan aje..Alhamdulillah.Bangun esoknya..perghhh hilang pijat-pijat..penat-penat, sakit-sakit..

Alhamdulillah dengan izin Allah dia ni pun ada juga orang-orang yang berusaha mendapatkan baby.  Bagi yang lama menantikan cahayamata. Katanya itu bukan kuasanya. Itu kuasa Allah. Kun Fa Ya Kun semuanya. Tapi apa-apa pun kita berusaha kan..Semua kuasa Allah, ketentuan Allah. Bagi yang ingin mendapatkan khidmat urutan selepas bersalin di sekitar Terengganu, nanti mesej saya.Saya tak boleh paparkan nombornya diblog saya sebab biasanya sekarang pun dia tak sempat nak handle semua. Biasanya dalam sehari dia hanya terima satu kes bersalin sahaja sebab dia nak tumpukan sepenuhnya pada pesakit tu.

Sekian, terima kasih.

Tambahan 2015

OK, setelah berdiscuss dengan ownernya maka, hari ni saya appearkan kakak urut ni yea.
Harap bermanfaat yea.








Comments

Anonymous said…
Slam...boleh tau no tpon tkg urut ni.. Tlg email kat syagurl@yahoo.com...tq ye
Anonymous said…
yunk...kat mana ya sis tu ? area kuala terengganu ke mana? lau available lg tolong contact sy di 017-9225196 ELSKA
Assalam sis.. boleh pm tukang urut kt sy tak.. 016 222 8363
welina said…
Salam.Maaf sebab lambat reply.Yup sebab memang area Kuala Terengganu.
welina said…
Saya dah bagitau nombor adik-adik semua pada dia ye.Insya Allah kalau dia free dia akan contact.Maafkan sis, memang nampak macam susah nak dapatkan nombor dia sebab katanya tak sempat bila sis publish macam ni lagi membuatkan dia tak menang tangan.Lagipun sekarang dia tengah completekan course yang kena ade untuk menjadi bidan bertauliah ni..waimma dia ex nurse pun dia nak jugak course tu yang melayakkan dia bidan mengurut.Terima kasih di atas kesabaran.
Cik Puan Ida said…
This comment has been removed by the author.
TyNaVildan said…
ok,boleh tengok di atas ye.

Popular posts from this blog

Kantung Tanpa Janin

RENTETAN KEHAMILAN -->  Maka aku pun pergilah sahkan ujian UPT kat klinik bersalin pada 29.11.2012.Memang positif.Bila scan, doktor kata ok, dah nampak karung yang makin membesar,kalau ikutkan period dalam 6 minggu.Cuma biasala kalau scan tak berapa nampak lagi, cuma nampak karung je. 
Next appointment pada 15.12.2012  untuk pengesahan.Tarikh jangka bersalin tak conform nanti kita cek pada 15.12.2012 ni la.Aku pun pelik doktor ni, kalau tak mesti dari last period tu dia dah tau jangkaan due date ku.Musykil-musykil. Lagipun dah dua anak aku bersalin di kliniknya. Cuma dia bagitau aku, saya ada cek sorang ni,ujian UPT negatif, scan tak ada, bila dah masuk 3 bulan memang nampak scan 3 bulan tuh.Aku agak mesti scan dia tak canggih. Hahaha padahal dah dua anak aku bersalin kat sini kenapa time ni pulak jadi tak canggihnya???. Sebenarnya untuk menutup gundahku.
Sepatutnya appointment 15.12.2012, aku datang 17.12.2012, ni hasil scannya:

Nampak apa-apa tak?aku tak faham.Tapi katanya masih …

TEKANAN SEMASA MENGANDUNG MEMPENGARUHI BAYI

Persoalan pada minggu ini, adakah tekanan (stress) yang dialami oleh ibu semasa mengandung mempunyai kaitan dengan perkembangan emosi kanak-kanak?

Tekanan (stress) mempunyai banyak dimensi pengertian. Salah satu daripadanya mendEfinasikan tekanan (stress) sebagai sebarang bentuk kesedaran psikofisiologikal yang boleh meletihkan sistem tubuh badan sehingga membawa kepada tidak berfungsi dan berpenyakit.

Ia mungkin berbentuk fizikal seperti penyakit mental seperti risau, gelisah dan spiritual seperti perasaan berdosa dan bersalah. Umum mengetahui bahawa tekanan (stress) menjadi begitu negatif sekiranya ia melepasi paras keupayaan seseorang menanganinya. Ia menjadi positif sekiranya kita dapat menyesuaikan diri dan meningkatkan kekuatan mekanisme adaptasi.

Banyak perhatian para doktor ditumpukan kepada kelainan-kelainan mental yang berlaku selepas bersalin daripada melihat kepada masalah-masalah semasa mengandung yang mungkin memberi kesan semasa bayi.

Ini kerana pengetahuan kita tentang se…