Skip to main content

Posts

Review Cream Herbal Tropika Murah

Review Cream Herbal Tropika

Hari ni nak buat review pasal Herba Cream Tropika la..Krim ni dijadikan telon herba atau viks herba.Krim ini dirumus sebagai rawatan 2 dalam 1:

Ianya merupakan krim telon untuk mencegah dan merawat perut kembung, perut berangin, colics dan permasalahan lain yang biasa dihadapi oleh bayi.Baby2 baru lahir pun boleh guna. Semasa AlQays umur 1 bulan..dia kena selsema..risaulaa akak..tengok2 web berkenan nak beli telon ni..Alhamdulillah dia serasi..kulit pun tak menggelupas atau merah-merah. Baby sebulan mana boleh makan ubat batuk..risauu ajela mama ni..

Krim herbal Tropika ini dirumus menggunakan minyak kelapa dara, halia, minyak kayu putih serta beberapa lagi herba tropika. Ia tidak mengandungi sebarang bahan sintetik atau steroid atau parabens yang boleh menyebabkan masalah sampingan samada jangka pendek atau panjang. Krim telon herba / viks herba TROPIKA dijamin HALAL kerana ia dikilangkan sendiri oleh pengilang bumiputra Muslim tanpa melibatkan sebarang u…
Recent posts

Beli Hartanah Tanpa Modal

Beli rumah di tengah bandaraya Shah Alam Tanpa Modal dan pastinya Below Market Value

Dah lama tak update blog kesayangan..throwback 2008..

Ini merupakan pembelian rumah subsale daripada direct owner.Harga asal yang ditawarkan adalah RM210,000.00 .Setelah menjalani negotiate dengan owner kami mendapat harga RM175,000.00.Alhamdulillah..memang masa tahun 2008 tu kalau bagi kami Rm175,000.00 bleh tahan tinggi lah..al maklumlah..gaji tak ade la besar sangat.Masa tu pulak market value dalam RM185,000.00 below market value tu..

Kemudian owner tanya mau guna loan bank ke loan kerajaan..kami memang nak guna loan kerajaan sebab dua2 kami masih belum lagi guna kelayakan pinjaman perumahan kerajaan tu.Kami bgtau kami akan guna loan kerajaan.apa lagi..katanya ok..cuma bagi deposit tanda jadi RM500.00 sahaja..yang selebihnya selepas urusan selesai..Alhamdulillah lagi sebab SelamaT duit simpanan kami..Aamin..Ya Rabb..

Owner sebenarnya Chinese dan bekas pesara kerajaan.Katanya bagusla kalau cepat2…

Selamat Tahun Baru 2015

Bismillah..Assalamualaikum salam memulai bicara di tahun baru yang akan bertamu indah.. Semesta alam semua bertasbih kepada Allah. Mengungkap Syukur dengan Khalimah indah Bersyahadah..

Masa Lalu adalah kenangan..hari esok adalah harapan..modahan amal selalu istiqamah..iman makin bertambah..rezeki dan umur sellau berkah...doa mustajab..Tahun Baru umur pun baru..makin meningkat bererti semakin dekat menhadap Yang Maha Pencipta..Subhanallah..Alhamdulillah..Wala Illa ha illallah Allahuakbar..Syukran atas silaturrahim ini dan Ukhuwah yang Indah..Aamin Ya Rabbal Alamin..Selamat Menyambut Tahun Baru 2015.

Rahsia Rumah Lelong.

Ingin Mengetahui Cara Sebenar Membeli Hartanah Lelong Dan Teknik Menjana Keuntungan Menerusinya? Wahai Bakal-bakal Pelabur Hartanah Yang Dihormati,
Tahukah Anda? Salah satu teknik mudah untuk menjana keuntungan menerusi pelaburan hartanah, adalah dengan..

Langkah 1 : Membeli hartanah dibawah harga pasaran, Hartanah Subsale
Langkah 2 : Ubahsuai dan perbaikinya..
Langkah 3 : Sewakan atau jualkannya dengan harga yang lebih tinggi!"


Dalam masa beberapa bulan, anda mampu untuk menjana keuntungan beribu-ribu ringgit, malah tidak mustahil juga, berpuluh-puluh ribu ringgit! Teknik ini nampak mudah bukan? Semudah 1, 2,3......

MAAF! Saya terpaksa berterus-terang dengan anda disini!....
Walaupun hasilnya sangat lumayan.... TETAPI, Ianya bukan semudah yang disangka! Ianya melibatkan risiko yang besar! Silap langkah!..Anda mungkin terpaksa menanggung kerugian beribu-ribu ringgit, malah mungkin juga mencecah sehinga berpuluh-puluh ribu ringgit! Se…

Tukang Urut Bersalin, Mengurut Bersalin Kuala Terengganu

Terima kasih kepada blog follower saya.Erm..maaf sebab lama saya tak update blog saya.Rupanya dah bersawang dengan sarang labah-labah yang cute :)

Nanti saya update lagi dengan pos-pos menarik tentang apa saje ye. Ok yang ni saya nak update pasal tukang urut di Terengganu.

Baru ni masa balik Terengganu saya mengurut dengan seorang sis ni, dia ni asalnye seorang Nurse Terlatih.Maknanye pemegang diploma in nursingla.Kemudian dia berhenti kerja sebab dia ni tak suka terikat dengan masa kerja shift. Maklumkan nurse gomen kerja shift dengan anak-anak kecik lagi. Lagi pun rezeki dari Allah anak-anaknya ramai :) . Sekarang dia sedang berusaha menghabiskan diploma in mengurut-mengurut pulak sebab sekarang tukang urut semua dah kena ada tauliah katanya.Saya pun tak faham sangatla pasal ni, cuma kat sini saya nak promote dia skit..chewahhh..macamla dapat komisyen.. Dia mengurut best.Saya aritu mengurut seluruh badan..huhuhu..lame pulak tu..adela dalam 1 jam stgh ke 2 jam terrr...Dahla kita ni …

Kantung Tanpa Janin

RENTETAN KEHAMILAN -->  Maka aku pun pergilah sahkan ujian UPT kat klinik bersalin pada 29.11.2012.Memang positif.Bila scan, doktor kata ok, dah nampak karung yang makin membesar,kalau ikutkan period dalam 6 minggu.Cuma biasala kalau scan tak berapa nampak lagi, cuma nampak karung je. 
Next appointment pada 15.12.2012  untuk pengesahan.Tarikh jangka bersalin tak conform nanti kita cek pada 15.12.2012 ni la.Aku pun pelik doktor ni, kalau tak mesti dari last period tu dia dah tau jangkaan due date ku.Musykil-musykil. Lagipun dah dua anak aku bersalin di kliniknya. Cuma dia bagitau aku, saya ada cek sorang ni,ujian UPT negatif, scan tak ada, bila dah masuk 3 bulan memang nampak scan 3 bulan tuh.Aku agak mesti scan dia tak canggih. Hahaha padahal dah dua anak aku bersalin kat sini kenapa time ni pulak jadi tak canggihnya???. Sebenarnya untuk menutup gundahku.
Sepatutnya appointment 15.12.2012, aku datang 17.12.2012, ni hasil scannya:

Nampak apa-apa tak?aku tak faham.Tapi katanya masih …

Kehamilanku yang ke-4

Periodku dah lewat 2 hari, sepatutnya 26.11 dah ada ni, ni belum lagi ada tanda, aku jangka mesti aku mengandung (biasanya naluri ku ni betul). Adda pun dah dua tahun lebih, dah lepas breastfeeding, seperti yang dirancangkan la ni. Balik dari farewell rakan seopis yang akan berpindah aku pun ajak suami pergi beli "pregnancy test"..
Treng-te tengggg...




Alhamdulillah.Mengandung lagi untuk yang keempat.rezeki dari Allah. Amin.Maka inilah tempoh bertenangku sebab,ha..kalau mengandung maka encik hubby akan tatang bagai minyak yang penuh.